Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 29.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 29.01.2022

Хранене по лунен календар – събота – 29.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено, но да не се преяжда и да се избягва алкохола. Неблагоприятен ден за отслабване. 

Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат цитрусови плодове.

Добре е да се откажете от свинска мас, пушени меса, херинга. Месо може да се хапне, но в малки количества. Всичко останало може да се консумира в разумни дози. Препоръчва се да се използва по-малко сол в ястията. Твърде много сол може да увреди бъбреците. 

Различни подправки ще бъдат полезни днес. Те могат да се добавят обилно към ястията. Пипер, кардамон, индийско орехче ще бъдат особено полезни. Подходящо е да се ядат картофи под всякаква форма, пълнозърнест хляб, извара.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

КНЕДЛИ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ

Продукти за 1 порция: 170 г черен дроб, 30 мл прясно мляко, 20 г краве масло, 3 г (три щипки) сол, 5 г сухар, 1 яйце, черен пипер, сол.

Приготвяне: Половината от черния дроб се слага във вряща вода и се вари. Свареният дроб се изважда и се прекарва през месомелачката.

Суровият дроб се почиства от ципите и също се прекарва през месомелачката.

Двете кайми се смесват, разбъркват с яйцето, сухара и солта. От получената смес се приготвят четири топки – кнедли, които се пускат в кипяща вода, в която има малко сол.

Изплувалите на повърхността кнедли се изваждат с решетъчна лъжица. Сервират се топли, като отгоре им се слага малко краве масло.

Полезно: Чаена лъжичка сусам или ленено семе в салата, кисело мляко или смути може да ви помогне да направите диетата си по-ефективна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети