Хранене по лунен календар – неделя – 29.03.20
За тези, които спазват постите - Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар
Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира, по същите причини.
Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.
Днешното предложение:
РИБА В ПРЪСТЕН ГЮВЕЧ
Продукти: 1 кг филе от бяла риба, 3с.л. олио, 4-5 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 50 г сухар (счукан и пресят), черен пипер, бахар, дафинов лист, сол, 1 лимон.
Приготвяне: Нарежете рибното филе и поръсете със сол и черен пипер. Оставете да престои 30 минути.
Нарежете лука и чесъна и ги разстелете в пръстен гювеч заедно с подправките.
Отгоре наредете рибата, полейте с мазнината и поръсете със сухара.
Печете ястието в умерено загрята фурна.
Поднася се студено, като поръсите със сока от лимона.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--290320/
Коментари (0)
Добави коментар