Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 29.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 29.05.2021

Хранене по лунен календар – събота – 29.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Днес, в 18 лунен ден можете да предприемете еднодневна диета. Постът сега е полезен. Ако ли не, препоръчват се само вегетариански варианти. Каши, супи, гъби, зеленчуци се усвояват добре.

По-добре е да се откажете от месо, газирани напитки, свинска мас, херинга, пушени меса. 

Добре е да се ограничи количеството храна. Ястията трябва да са по-малко солени. Старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. 

 

Днешното предложение:

СУПА ОТ ГЪБИ

Продукти: 250 г гъби, 1 морков, 1 к.ч. ориз, 50 г краве масло, 1 яйце, 1/2 ч.ч кисело мляко, 6 ч.ч. вода, копър, черен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите, нарязани на ивици, морковът – на кубчета, се слагат в съд с врящата леко подсолена вода и се варят до омекване, след което се добавя оризът.

След сваряване на ориза супата се отстранява от огъня, подправя се с прясното масло.

Застройва се с яйцето и киселото мляко, поръсва се с копър и черен пипер. Поднася се топла. Ако е приготвена с растително масло, може да се поднесе и студена.

 

Любопитно: Гъбите са необичайни представители на живия свят, разпределени като отделно царство на природата. Понякога гъбите се наричат третото царство, защото те не принадлежат към растенията или животните - гъбите имат специално място между растения и животни. В начина на хранене гъбите са по-скоро като животни. Те нямат хлорофил и не са в състояние да фотосинтезират и се хранят изключително с готови органични продукти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети