Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 29.06.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 29.06.19

Хранене по лунен календар – събота – 29.06.19 - Tribune.bg
Снимка:

26 лунен ден, Луна в Телец

Храните, които се препоръчват за 26-ия лунен ден са риба, яйца, морски дарове и гъби. Основното нещо е да не се преяжда! Има забрана в лунния календар да се ядат кръгли зеленчуци (зеле, ряпа, домати и т.н).

Днешното предложение:

ЧЕРВЕНА РИБА В ГЪБЕН СОС

Необходими продукти:
2 парчета филе от червена риба
по 2 ч. л. зехтин и лимонов сок
150 грама гъби
Лук, копър
50 грама сметана
1/4 чаша мляко
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици растително масло или зехтин
сол, пипер на вкус
по щипка кориандър, босилек, черен и червен пипер

Приготвяне:

Измийте рибата, подсушете я, натрийте я в сол и черен пипер, намажете със зехтин и посипете с лимонов сок. Нарязва се лука, нарязват се гъбите на ивици. По желание – може да ги запържите леко, може сурови да ги оставите. В намазана с масло тавичка за печене, сложете лука, рибата, гъбите и залейте с млякото. Добавете нарязан копър, сол, черен пипер, покрийте с капак и печете за около 30 минути при 180 ° C.

Смесете сметаната с брашното, кориандър, червен пипер и босилек. Изсипете сместа върху рибата, разбъркайте и върнете във фурната още 10-15 минути.
По желание можете да експериментирате и да добавите нещо свое.

На 2 юли има новолуние. Тайнствената, блестяща Луна винаги е вълнувала умовете и душите на хората и не случайно. Царицата на нощта влияе не само върху настроението на тези, които спят. Тя управлява океаните, предизвиква приливите и отливите. Луната е свързана и с женските цикли: средно те продължават само 28 дни - точно един лунен месец. Затова не е изненадващо, че има специална диета, където правилата се диктуват от фазите на Луната.

КРАТКА ДИЕТА, КОЯТО МОЖЕ ПРИЛОЖИТЕ НА НОВОЛУНИЕ (36 ЧАСА)

Диетата започва предишната нощ, обикновено от 18.00 часа (т.е. на 1 юли). Менюто за следващия ден и половина включва само зеленчукови супи и бульони. Факт е, че зеленчуковите супи помагат на тялото да се справи с подпухналостта и същевременно да го снабди с различни минерални вещества. Ако целта ви е да отслабнете по-бързо, забравете супите и яжте само бульони. Ако вашата задача е да прочистите тялото, тогава можете да ядете супи, тъй като те съдържат полезни фибри. Пригответе си бульони и супи от броколи, домати, карфиол, зелен фасул, картофи, моркови и бобови растения (боб, грах), но не добавяйте зърнени храни, месо и други не растителни съставки. Веднъж за този ден и половина, можете да си позволите месо или рибен бульон, но това е, само ако наистина искате и не можете да издържите. Често има нужда да се хапва – не по-малко от 5-6 пъти на ден.

Утре ще ви представя и по-продължителна диета, която е шест дни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети