Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 30.01.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 30.01.2021

Хранене по лунен календар – събота – 30.01.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 и 19 лунен ден в храненето, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват влияние върху вътрешните ни органи. Здравият човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени. 

Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Избягвайте екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте повече билкови отвари и чайове.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

 

Днешното предложение:

СЛАВЯНСКИ ГЮВЕЧ

Продукти: 500 г свинско месо, 1 и 1/2 чаени чаши ориз, 4-5 домата (белени от консерва), 2-3 чушки, 1-2 глави кромид лук, 3-4 с. л. олио, магданоз, червен пипер, 4 чаени чаши бульон, сол.

Приготвяне: Нарежете месото на парчета и го варете с половин глава лук, докато омекне.

В тавичката за печене задушете в олио и малко вода ситно нарязания лук. Добавете ситно нарязаните чушки и домати, ориза и червения пипер. Разбъркайте няколко пъти, докато оризът стане стъклен.

Накрая добавете месото и сипете 4 чаени чаши горещ бульон (може и зеленчуков от кубче). Запечете, докато ястието остане на мазнина. Поръсете обилно със накълцан магданоз.

 

Любопитно: Магданозът е бил използван за украса на ястията още в древен Рим. Римляните считали това растение за талисман срещу зли духове, така че консумацията на магданоз в храната бил задължителен процес при посрещане на важни гости.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети