Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 30.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 30.10.2021

Хранене по лунен календар – събота – 30.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни. Важното е храната да не се състои изключително от месо, а да присъстват и зеленчуци и плодове.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

 

Днешното предложение:

Домашни кюфтета с тиквички и мляно месо

Това е бюджетен вариант, лесна за приготвяне вечеря. Грисът, който се добавя вместо хлебни трохи, дава великолепен вкус и помага на продуктите да запазят по-добре формата си. Тиквичките правят ястието по-сочно, здравословно.

Продукти: кайма (свинско, телешко или смес) – 850 г; 2 средни тиквички; 4 с.л. грис; пресен или гранулиран чесън на вкус; щипка майорана; 1,5 с.л. галета; 4 яйца; 80 мл зехтин или растително масло; сол.

Приготвяне: Настържете тиквичките на най-едрото ренде. При големи, презрели тиквички се препоръчва да се обели кората, да се отстранят семената.

Добавете каймата, грис, яйца, подправки. Оставете получената смес за 15 минути, така че грисът да си поеме соковете и да набъбне.

Намажете ръцете с олио или намокрете с вода, оформете котлети/кюфтета. Оваляйте всяко в галета (или пшенично брашно).

Изпържете кюфтетата до златисто кафяво в тиган.

 

Полезни съвети: Апетитните котлети с грис и тиквички могат да бъдат поднесени с пържени или варени картофи, макаронени изделия, зърнени храни, зеленчукови салати. Ястието ще бъде по-ароматно, ако смесите мляното месо със сушен копър, мащерка, сладък червен пипер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети