Хранене по лунен календар – събота – 30.11.12
В 5 лунен ден трябва да сте сити, но не и преяли. Не трябва да гладувате и не е подходящо за очистителни процедури. Единственият ден, в който храната изгаря без остатък и се преобразува в тъканите, затова трябва да се отдели голямо внимание на храната. Може да се водите от инстинктите си. Храносмилателният тракт не трябва да се претоварва с трудно усвоими продукти в никакъв случай.
При повечето хора се наблюдава повишена потребност от ядене. Може да хапвате често, но по-малко.
Може да останете на млечни продукти и извара, зеленчуци и плодове, мед, каши. Рибата е допустима. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо.
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
Днешното предложение:
ТОРТА С ТИКВИЧКИ, ДОМАТИ И ЧЕСЪН
Продукти: Тиквички - 2 бр., Яйца - 2-3 бр., Брашно – 1/2 супена лъжица, Сол - на вкус, Домати - 2 бр., Майонеза - 150 г, Чесън - 6 скилидки, Твърдо сирене - 30 г, растително масло, черен пипер, магданоз.
Приготвяне: Измитите тиквички се настъргват на едро ренде, леко се изцеждат от сока, добавя се солта, черният пипер. Към сместа от тиквички добавете яйцата и брашното. Замесете добре тестото. Трябва да е като за палачинки.
В тиган със сгорещено олио слагайте от тестото с лъжица, за да изравните повърхността. Изпържете до златист цвят от едната страна, обърнете и запържете от другата страна. От тестото се получават три палачинки. По желание можете да увеличите съставките и да изпечете 4-6. Оставете ги да изстинат.
Сега направете пълнежа за тортата. Счукайте обеления чесън и добавете към майонезата. Прибавете ситно нарязаният магданоз. Трябва да стане гладка консистенция.
Нарежете доматите. Ако са средно големи, нарежете ги на кръгчета. Ако са големи, нарежете на 4 части. След това всяка част от домата нарежете на тънки филийки.
В подходяща чиния сложете първият пласт от тортата и я намажете със сместа от майонеза с чесън. Отгоре наредете домати и покрийте със следващата палачинка. Намазвате отново със сместа. Слагате последната палачинка и пак намазвате с майонеза и чесън, украсявате с резенчета домати и поръсвате със сирене, настъргано на ситно ренде. Тортата може да се охлади в хладилник или да се яде веднага след приготвяне.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--301112/
Коментари (0)
Добави коментар