Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 30.11.12

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 30.11.12

Хранене по лунен календар – събота – 30.11.12 - Tribune.bg
Снимка:

В 5 лунен ден трябва да сте сити, но не и преяли. Не трябва да гладувате и не е подходящо за очистителни процедури. Единственият ден, в който храната изгаря без остатък и се преобразува в тъканите, затова трябва да се отдели голямо внимание на храната. Може да се водите от инстинктите си. Храносмилателният тракт не трябва да се претоварва с трудно усвоими продукти в никакъв случай.

При повечето хора се наблюдава повишена потребност от ядене. Може да хапвате често, но по-малко.

Може да останете на млечни продукти и извара, зеленчуци и плодове, мед, каши. Рибата е допустима. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

Днешното предложение:

ТОРТА С ТИКВИЧКИ, ДОМАТИ И ЧЕСЪН

Продукти: Тиквички - 2 бр., Яйца - 2-3 бр., Брашно – 1/2 супена лъжица, Сол - на вкус, Домати - 2 бр., Майонеза - 150 г, Чесън - 6 скилидки, Твърдо сирене - 30 г, растително масло, черен пипер, магданоз.

Приготвяне: Измитите тиквички се настъргват на едро ренде, леко се изцеждат от сока, добавя се солта, черният пипер. Към сместа от тиквички добавете яйцата и брашното. Замесете добре тестото. Трябва да е като за палачинки.

В тиган със сгорещено олио слагайте от тестото с лъжица, за да изравните повърхността. Изпържете до златист цвят от едната страна, обърнете и запържете от другата страна. От тестото се получават три палачинки. По желание можете да увеличите съставките и да изпечете 4-6. Оставете ги да изстинат.

Сега направете пълнежа за тортата. Счукайте обеления чесън и добавете към майонезата. Прибавете ситно нарязаният магданоз. Трябва да стане гладка консистенция.

Нарежете доматите. Ако са средно големи, нарежете ги на кръгчета.  Ако са големи, нарежете на 4 части. След това всяка част от домата нарежете на тънки филийки.

 В подходяща чиния сложете първият пласт от тортата и я намажете със сместа от майонеза с чесън. Отгоре наредете домати и покрийте със следващата палачинка. Намазвате отново със сместа. Слагате последната палачинка и пак намазвате с майонеза и чесън, украсявате с резенчета домати и поръсвате със сирене, настъргано на ситно ренде. Тортата може да се охлади в хладилник или да се яде веднага след приготвяне.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети