Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 31 декември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 31 декември 2022

Хранене по лунен календар – събота – 31 декември 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Идеи за празничното меню


САЛАТА „МИМОЗА”

Продукти: 6 бр. яйца, кашкавал 100 г, краве масло (студено) на вкус, 1 глава лук, 300 г маринована сьомга, 200 г майонеза, 1 морков, 1 маслина, листа от магданоз.

Приготвяне:  Сварете яйцата. Отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците на едро ренде и ги сложете в купа за салата.

Настържете кашкавала на едро ренде. Сьомгата разстелете върху кашкавала с вилица. Намажете сьомгата с половин пакет майонеза. След това нарежете на ситно лука и наредете отгоре. Върху лука на едрото ренде настържете маслото от хладилника. След това настържете 4 жълтъка на дребно ренде. Разпределете втората половина от пакета майонеза. Останалите 2 жълтъка настържете отгоре на дребно ренде. След това го поставете в хладилника.

Украсете салатата като я обиколите с нарязани колелца от моркова, а отгоре сложите маслината и листата от магданоз.

 

ПЪРЖОЛИ ПО ИТАЛИАНСКИ

Продукти: 4 пържоли, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 лимон, 100 г галета, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Начукват се пържолите, овкусяват се със сол и черен пипер. Потапят се в разбитите яйца, овалват се в смес от галетата и настъргания кашкавал и се изпържват.

Поднасят се веднага, поръсени със сока от лимона и ситно нарязания магданоз.

Подходяща гарнитура са варени и задушени с масло картофи. Пържолите се украсяват с тънки кръгчета лимон.

 

КАПАМА

Продукти: 1 кокошка, 1 зелка, 500 г кървавица, 500 г свинско месо, 100 г масло, 1 ч. ч вино, 1 ч. л. черен пипер, 1 с. л червен пипер, 1 дафинов лист, 1 ч. ч. зелев сок (или вода), 2 с. л. мас.

Приготвяне: Кокошката се нарязва на порции. Зелето се нарязва на ситно и се задушава в маста с червен пипер.

В голям пръстен гювеч се нареждат на редове зеле, кокошка, зеле, свинско, зеле кървавица, завършва се със зеле. Слага се дафиновия лист, а между всеки ред черния пипер. Залива се с виното и сока и се пече 3 часа.

 

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 07:56 до 08:42ч; от 13:15 до 14:00ч; от 19:30 до 20:46ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хранене, луна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети