Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота– 07.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота– 07.08.2021

Хранене по лунен календар – събота– 07.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъдат пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

Днешното предложение:

СТУДЕНА ДОМАТЕНА СУПА

Продукти: 3 ч. ч. смлени домати (пресни или от консерва), 2 ч. ч. вода, 1 ч. ч. настъргано сирене, 1 глава лук, 2 с. л. олио, магданоз, черен пипер, 1 ч. л. захар, сол.

Приготвяне: Доматите се разреждат с водата и се смесват с дребно нарязания лук, сиренето, олиото, захарта, черния пипер и солта.

Супата се поднася студена, като прибавите магданозът, нарязан на дребно.

 

Любопитно: Диетичният трик на адептите на пицата и пастата на италианците е La Passeggiata или 15-минутната разходка след всяко хранене, която незабавно изгаря една трета от консумираните калории.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати