Хранене по лунен календар – събота– 19.09.20
В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.
Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.
Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.
Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.
Днешното предложение:
ПЕЧЕНО ПИЛЕ С КАРТОФИ
Печеното пиле е кралицата на всяка трапеза. Това ястие се приготвя съвсем просто, така че можете да го ядете не само на празник, но и всеки ден.
Продукти: пиле, 8-10 картофа, 4 с. л. майонеза, 1 с. л. горчица, 5-6 скилидки счукан чесън, олио, подправки по желание, черен пипер, сол
Приготвяне: Почистете, измийте и подсушете пилето. Обтрийте го със сол и черен пипер. За да обогатите вкуса на пилето от магазина, поръсете го с подправки, намажете със смес от майонеза, горчица и чесън. В такава марината оставете птицата за 10-12 часа.
Обелете картофите, нарежете ги на малки филийки (ако ги нарежете по-големи, тогава може да нямат време да се опекат). Овкусете ги и напълнете вътрешността на пилето и около него. Покрийте съда с алуминиево фолио. Загрейте фурната, поставете пилето и картофите в нея и печете (пиле с тегло около килограм за около час, около два килограма за 1,5 часа). Отстранете фолиото и подръжте пилето във фурната още малко, докато стане златисто кафяво. Сервира се горещо.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota-190920/
Коментари (0)
Добави коментар