Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 01.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 01.04.20

Хранене по лунен календар – сряда – 01.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Днес е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Подходящо е за разтоварване или гладуване.

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

Друга лека храна са зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби, херинга.

Не трябва да се ядат гъби и продукти, които имат фалическа символика т.е. банани, краставици, моркови, тиквички, колбаси, франзели и други.

Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки. От алкохола е по-добре да се откажете.

Лошо е, ако разлеете мляко – означава, че не цените това, на което ви е учила майка ви.

Може да приготвите печени или пълнени чушки, салата от домати и чушки, картофено пюре, салата от зеле, зелева супа, печена постна риба.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ЗЕЛЕ

Продукти: 1,400 кг прясно зеле, 150 мл растително олио, 50 г ориз, 100 г брашно, 80 г галета, 3 яйца, 100 г кромид лук, 100 мл прясно мляко, 250 г кисело мляко, черен пипер, магданоз и сол на вкус.

Приготвяне: Изчистеното и нарязано на дребно зеле се задушава в малко мазнина и вода до омекване и изпаряване на водата, след което се смесва с отделно сварения ориз, ситно нарязания лук и магданоз, черен пипер и сол.

Прибавя се предварително приготвеният от млякото, яйцата и брашното гъст бешамелов сос. От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и галета и се изпържват в гореща мазнина. Ако сместа е рядка, се сгъстява с галета. Поднасят се с кисело мляко.

Сос Бешамел: Брашното (2 с.л.) се запържва в олио или зехтин (2 с.л.). Щом покафенее се добавя млякото на няколко малки порции при непрекъснато бъркане. Готви се няколко минути до сгъстяване. Подправя се с индийско орехче. (има различни видове рецепти и в интернет можете да намерите още.)


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп