Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 01.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 01.07.20

Хранене по лунен календар – сряда – 01.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета

Днес до 17:14 ч. може да си хапвате това, което организмът и душата ви желаят. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

Добре е да се придържате към простото правило: сутринта -  укрепващи продукти, на обед – заземяващи, а вечер – успокояващи.

Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Препоръчително е да се хапне малко месо. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са от домати и от моркови.

За вечеря (след 17:14 ч. ) е добре вече да се ограничите в яденето. Силните лунни енергии силно влияят върху функционирането на нашите органи, храносмилателната система. Подходящи са монодиета или гладуване. Яденето на плодове и зеленчуци ще облекчи и подобри функционирането на храносмилателните органи.

За тези, които не искат да гладуват е препоръчително да се яде лека и здравословна храна по това време. Не приемайте никакви лекарства, хранителни добавки. Ефектът може да е непредсказуем.

Ако все пак не можете и не искате да се откажете от месото, поне се опитайте да приготвите ястия от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение (до 17:14 ч.):

ГОЛЯМО КЮФТЕ

Продукти: 500 г кайма, 250 г гъби, 1 с.л. олио, 2 глави кромид лук, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. бира (или бяло вино), 1 к.ч. галета, парче кашкавал за поръсване, мазнина за тавичката, черен пипер, сол.

Приготвяне: Задушете предварително нарязаните гъби в олиото, а лука настържете на ренде.

Омесете с каймата изброените продукти, сипете сместа в намазаната тавичка и оформете с мокри ръце като голямо кюфте.

Печете 4-5 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и печете още няколко минути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Нечо Пълни Глупости!
01 юли е Екадаш - означаващо пълно гладуване.
01.07.2020 20:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети