Хранене по лунен календар – сряда – 02.10.19
В 5 лунен ден, който започва от 11:33ч., трябва да сте сити, но не и преяли. Не трябва да гладувате и не е подходящо за очистителни процедури. Може да се водите от инстинктите си. При повечето хора се наблюдава повишена потребност от ядене. Може да хапвате често, но по-малко. Храносмилателният тракт не трябва да се претоварва с трудно усвоими продукти в никакъв случай.
Това е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите, затова трябва да се отдели голямо внимание на храната.
Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този лунен ден, както и да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
Има едно правило. Ако почувствате отвращение към някой продукт в този ден, значи той е вреден за вас и през останалите дни.
Може да останете на млечни продукти и извара, зеленчуци и плодове, мед, каши. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо. Рибата е допустима.
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
Днешното предложение:
ЗАПЕКАНКА ОТ БРОКОЛИ И КАРФИОЛ
Продукти: 1 глава карфиол, 250 г броколи, 2/3 ч.ч. отцедено кисело мляко, 1 ч.ч настъргано сирен Чедар или кашкавал, 1 ч.л. синапено семе, 3 с.л. галета, черен пипер, сол
Приготвяне: Разделете карфиола и броколите на розички (нарежете и използвайте и меките части) и ги пуснете във вряща подсолена вода за 7-8 минути, за да поомекнат. Извадете ги, отцедете ги и ги подсушете. Разположете ги в огнеупорен съд.
Смесете отцеденото кисело мляко, настърганото сирене и синапеното семе. Добавете сол и черен пипер, разбъркайте всичко добре. Със сместа залейте карфиола и броколите и после посипете галетата. Сложете ястието в предварително загрята фурна и запечете до златисто.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--021019/
Коментари (0)
Добави коментар