Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 03.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 03.03.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 03.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не трябва. Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягва тестени изделия и сладко.

Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия, храната да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. 

Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки. Днес зърнени култури, ядки, ленени семена, булгур ще бъдат особено полезни. Пиенето на билков чай преди лягане е полезно. 

На този ден е полезно да се ядат растителни мазнини - авокадо, ядки, маслини и зехтин. Препоръчва се да се добавят към салата.

Днешното предложение:

ПРАЗНИЧНА САЛАТА

Продукти: 3 варени картофа, гъби (всякакви), сотиран лук, 2 варени моркови, 3-4 варени яйца, 250-300гр. твърдо сирене, майонеза.

Приготвяне: Всички съставки се редят на слоеве. Слоят на гъбите трябва да е по-голям. Всеки слой трябва да се намаже с майонеза.

Слоеве:

1. Настъргани картофи на едро ренде.

2. Средно нарязани гъби, няма нужда да се смилат.

3. Сотиран лук.

4. Настъргани моркови на едро ренде.

5. Яйца, настъргани на едро ренде.

6. Настъргано сирене. 

Картофите могат да бъдат изключени изобщо, тогава един слой ще бъде от гъби.

Картофите се поставят за ситост, когато има повече хора. Салатата може да се направи многоетажна, след слой сирене и майонеза се повторете всичко първо с картофи и гъби.

„Без хубавата храна, животът не би бил същия!“ Джей Лено


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети