Хранене по лунен календар – сряда – 03.03.2022
Във 2 лунен ден е полезно да се ядат ядки, сушени и пресни плодове, стафиди, зеленчуци, риба, леки десерти и плодови салати. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене. Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл.
За предпочитане е въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Да се избягват полуфабрикати – различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.
През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.
Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.
Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетния каприз.
КАРТОФЕНИ ГЮВЕЧЕТА
Продукти: 1 кг картофи, 3 с.л. зехтин, 2 червени чушки, 6 яйца, 1 глава червен лук, 250 г сирене, черен пипер, червен пипер, розмарин, сол.
Приготвяне: Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на едри кубчета. Лукът се нарязва на полумесеци, задушава се в зехтина, добавят се червените чушки на ситно нарязани. След като зеленчуците омекнат, се смесват с картофите. Добавят се подправките - розмарин, червен пипер, черен пипер, сол.
В глинени гювечета се натрошава сиренето и върху него се поставя картофена плънка. Във всяка порция се чуква по едно яйце. Гювечетата се захлупват с капак и се запичат до готовност на яйцата в предварително загрята и силна фурна.
„Никога не яж това, което не обичаш. Никога не мисли, докато ядеш за това, което не обичаш.“
Петър Дънов
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--03032022/
Коментари (0)
Добави коментар