Хранене по лунен календар – сряда – 03.06.20
До 18:00ч сме под влияние на 12 лунен ден. Не е ден за излишества в храненето. Луната оказва негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате от тежест в стомаха и дори са възможни болки.
Храната трябва да бъде лека и здравословна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Днес е желателно да се пият много течности, сокове (освен ябълков). Можете да предприемете сокова терапия.
Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Напълно премахнете алкохола и никотина.
Може да си приготвите варено или печено телешко, пилешко и свинско месо, но съвсем малко и да не е мазно. Не прекалявайте с боб, яйца, риба, млечни продукти, орехи, ядки.
ЖИВА ХРАНА на 12 лунен ден
Моркови - витамини за красота - Източник на йод, калций, магнезий, витамини А, В, С и Д; Подобрява зрението; Алфа-каротинът защитава телесните клетки от вредното въздействие на свободните радикали; Лутеолин - подобрява паметта, премахва възпалението.
След 18:00ч започва влиянието на 13 лунен ден. Вече е допустимо да си устроите малко пиршество. Вечерта не трябва да гладувате и да постите. Ако нямате лични противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Добре е да се придържате към разделно хранене. Може да опитате нови храни в диетата си.
Лунният календар позволява хубаво да си хапнете. Полезно е мляко, извара. Може да се пийне малко алкохол. Месото е разрешено.
Днешното предложение:
СВИНСКО С КАРТОФИ В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ
Продукти: 1 кг свинско месо, 50 г олио, 10-12 картофи, 3 скилидки чесън, смлян черен пипер, шарена сол и сол на вкус.
Приготвяне: Месото се измива и се нарязва на порции. Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на едро. Леко се подсушават.
В мазнината в отворена тенджера под налягане се слагат картофите, леко се запържват, върху тях се нарежда месото, посолява се, поръсва се с черен пипер и шарена сол. Налива се малко вода. Може и малко бяло вино. Тенджерата се затваря и се поставя на силен огън. Щом започне да съска, огънят се намалява и след 15 минути тенджерата се сваля.
Готовото ястие се подправя със счукан чесън.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--030620/
Коментари (1)
03.06.2020 07:24 / Отговор
Добави коментар