Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 04.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 04.09.19

Хранене по лунен календар – сряда – 04.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

До 12:40ч може да консумирате млечни продукти и извара, зеленчуци и плодове, мед, каши. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо. Рибата е допустима.

Храната в 6-тия лунен ден (от 12:40ч до 13:50ч на 05.09.) изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега млякото и млечните продукти също трябва да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Днешното предложение:

ЯЙЦА ВЪВ ВИНЕН СОС

Продукти: 8 сварени яйца, 2 лъжици разтопено краве масло, 3 с.л. брашно, 2 чаши бульон, 4 с.л. бяло вино, 4 с.л. горчица, 1 с.л. лимонов сок, черен пипер, сол, щипка захар, 2-3 лъжици сметана.

Приготвяне: Разбъркайте брашното и маслото. Залейте го с бульона и виното. Варете на слаб огън, като бъркате непрекъснато с телена разбивалка. След 2-3 минути добавете горчицата, лимоновия сок, захарта и черния пипер, посолете. Варете още 2-3 минути. След като дръпнете от огъня, добавете сметаната. Пуснете яйцата в топлия сос.

ПЛОДОВ СЛАДКИШ

Продукти: 1 пакетче маргарин, 150 г захар, 4 яйца, 250 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, плодове (най-добре става с череши, вишни, кайсии)

Приготвяне: Разбийте маргарина със захарта (с миксер на бързи обороти), прибавете едно по едно яйцата и накрая брашното с бакпулвера. Изсипете тестото в намазана с масло тавичка и наредете отгоре плодовете. Печете в умерена фурна.

Сладкишът може да се гарнира с разбита сметана.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп