Хранене по лунен календар – сряда – 04.11.20
В 19 лунен ден в храната, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.
Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.
Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.
Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени. Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Избягвайте екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.
За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.
Днешното предложение:
ШУНКА С КАРФИОЛ НА ФУРНА
Продукти: 1 голяма глава карфиол, 300 г шунка, 70 г масло, 100 г кашкавал, 3 яйца, 1 чаша кисело мляко, черен пипер и сол.
Приготвяне: Накъсайте карфиола на цветчета и сварете в подсолена вода. Отцедете ги и наредете половината в тавичка.
Разстелете отгоре нарязаната на кубчета шунка, а върху нея останалия карфиол.
Полейте с разтопеното масло и поръсете с настърган кашкавал.
Залейте със смес от разбитите яйца и киселото мляко и печете в силно загрята фурна до златисто.
Поръсете отгоре ястието с прясно смлян черен пипер и сервирайте топло.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--041120/
Коментари (0)
Добави коментар