Хранене по лунен календар – сряда – 05.05.2021
Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.
Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.
Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.
Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.
Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.
Днешното предложение:
БАРДЕ – ГЪРНЕ КЕБАП
Продукти: 750 г агнешко месо, 5-6 глави кромид лук, 100 г краве масло, 2 с. л. бяло вино, 2 с. л. брашно, магданоз, чубрица, джоджен, черен пипер, лютиви чушки, сол.
Приготвяне: Почистеното месо от костите се нарязва на късчета, разбърква се със ситно нарязания лук, магданоз, чубрица и джоджен, поръсва се с черен пипер и сол. Слага се в голямо гърне (барде) с голям отвор.
Прибавят се лютивите чушки, виното, маслото и брашното.
Похлупва се с капака на гърнето и се замазва с тесто. Задушава се във фурната до готовност.
Любопитно: Агнешко месо се консумира от почти всички народи по света и заслужено се счита за най-чистото месо, тъй като това животно не яде нищо друго освен прясна трева и чиста растителна храна и не пие мръсна вода. За мюсюлманите агнешкото е неразделна част от дневната трапеза и празничните дни, така че повечето от месните ястия на източната кухня са направени от агнешко.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--05052021/