Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 05.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 05.05.2021

Снимка:

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

БАРДЕ – ГЪРНЕ КЕБАП

Продукти: 750 г агнешко месо, 5-6 глави кромид лук, 100 г краве масло, 2 с. л. бяло вино, 2 с. л. брашно, магданоз, чубрица, джоджен, черен пипер, лютиви чушки, сол.

Приготвяне: Почистеното месо от костите се нарязва на късчета, разбърква се със ситно нарязания лук, магданоз, чубрица и джоджен, поръсва се с черен пипер и сол. Слага се в голямо гърне (барде) с голям отвор.

Прибавят се лютивите чушки, виното, маслото и брашното.

Похлупва се с капака на гърнето и се замазва с тесто. Задушава се във фурната до готовност.

 

Любопитно: Агнешко месо се консумира от почти всички народи по света и заслужено се счита за най-чистото месо, тъй като това животно не яде нищо друго освен прясна трева и чиста растителна храна и не пие мръсна вода. За мюсюлманите агнешкото е неразделна част от дневната трапеза и празничните дни, така че повечето от месните ястия на източната кухня са направени от агнешко.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още