Хранене по лунен календар – сряда – 06.05.20
До 19:23 ч. е влиянието на 14 лунен ден. В този ден се препоръчва да се проведе „ябълков” ден, може и круши. Хубаво е да се ядат бадеми, червен грейпфрут.
Ако не можете да стоите гладни, хапвайте лека храна и избягвайте мазнините.
Тъй като днес е Гергьовден и по традиция се яде агнешко месо, вероятно повечето хора няма да пренебрегнат традицията. Затова ще предложа рецепта, подходяща за празника и в същото време близка до препоръките на лунния календар.
Днешното предложение:
АГНЕШКО ПРОЛЕТНА КАПАМА
Продукти: 1 кг агнешко месо, 500 г спанак, 500 г лапад, 3 връзки пресен лук, 1 връзка магданоз, 1/2 връзка джоджен, 1/2 ч.ч. олио, червен пипер, сол.
Приготвяне: Месото се нарязва на средно големи парчета и се слага в тенджера.
Спанакът, лападът, лукът и зелените подправки се измиват, почистват и се нарязват на ситно.
Прибавят се към месото, поръсват се с червения пипер и сол на вкус и се заливат с олиото и 2 кафени чашки вряла вода.
Тенджерата се покрива с капак и се замазва с тесто. Ястието се вари около 2 часа на тих огън.
Ето и още една рецепта
ПЕЧЕНО АГНЕШКО БУТЧЕ
Агнешкото бутче се измива, посолява, намазва се отвсякъде с масло и червен пипер и се поставя в тавичка. Сипва се 1 чаша вода и се пече на умерена фурна. От време на време се полива със соса в тавата, за да не се изсуши.
Когато месото омекне, в тавата се прибавят 5-6 стръка пресен кромид лук, ситно нарязан. Допича се.
Честит Гергьовден и да ви е сладко!
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--060520/
Коментари (0)
Добави коментар