Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 06.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 06.05.20

Снимка:

До 19:23 ч. е влиянието на 14 лунен ден. В този ден се препоръчва да се проведе „ябълков” ден, може и круши. Хубаво е да се ядат бадеми, червен грейпфрут.

Ако не можете да стоите гладни, хапвайте лека храна и избягвайте мазнините.

Тъй като днес е Гергьовден и по традиция се яде агнешко месо, вероятно повечето хора няма да пренебрегнат традицията. Затова ще предложа рецепта, подходяща за празника и в същото време близка до препоръките на лунния календар.


Днешното предложение:

АГНЕШКО ПРОЛЕТНА КАПАМА

Продукти: 1 кг агнешко месо, 500 г спанак, 500 г лапад, 3 връзки пресен лук, 1 връзка магданоз, 1/2 връзка джоджен, 1/2 ч.ч. олио, червен пипер, сол.   

Приготвяне: Месото се нарязва на средно големи парчета и се слага в тенджера.

Спанакът, лападът, лукът и зелените подправки се измиват, почистват и се нарязват на ситно.

Прибавят се към месото, поръсват се с червения пипер и сол на вкус и се заливат с олиото и 2 кафени чашки вряла вода.

Тенджерата се покрива с капак и се замазва с тесто. Ястието се вари около 2 часа на тих огън.


Ето и още една рецепта

ПЕЧЕНО АГНЕШКО БУТЧЕ

Агнешкото бутче се измива, посолява, намазва се отвсякъде с масло и червен пипер и се поставя в тавичка. Сипва се 1 чаша вода и се пече на умерена фурна. От време на време се полива със соса в тавата, за да не се изсуши.

Когато месото омекне, в тавата се прибавят 5-6 стръка пресен кромид лук, ситно нарязан. Допича се.

Честит Гергьовден и да ви е сладко!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още