Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 07.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 07.04.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 07.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.

Принципно денят е благоприятен за гладуване. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци или да направите сокова диета. Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също извара.

Днес е много полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Ако диетите и дните на гладно не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна днес – салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Да се изключат от менюто месо, мазни и пържени храни и печени продукти.                      

Днес е подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.


Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С БОБ

Продукти:  500 г боб, около 12 бр. сухи чушки (може и пресни), 2 глави лук, 1 стрък праз, олио, джоджен, чубрица, дафинов лист, сол, червен пипер

Приготвяне: Бобът се накисва за една нощ предварително. Сварява се и се отцежда от водата и се намачква.

Лукът и празът се нарязват на ситно и се задушават с олио. Добавя се намачканият боб, подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер).

В тенджера се загрява вода и в нея се попарват сухите чушки за 2-3 минути. Изваждат се и се отцеждат. Пълнят се с бобената смес, но без дафиновия лист. Чушките се подреждат в тавичка, заливат се с водата от боба и се пекат в умерено загрята фурна.

 

Любопитно: В Древна Гърция жилищата били украсени с лаврови листа, за да освежат стаята. В леглата били поставяни лаврови клонки, за да сънуват хората пророчески сънища. Все още не използвали растението за подправка, но с дафинови листа ароматизирали водата, в която измивали ръцете преди хранене.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети