Хранене по лунен календар – сряда – 08.07.20
Време за гурмани и ценители на доброто ядене
В 17 лунен ден можете да готвите любимите си ястия. Време за гурмани и ценители на доброто ядене. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди.
Може да ядете месо, риба, сладко, гъби, практически всичко, но е добре продуктите да се съчетават помежду си. Добре е да не се смесват на едно ядене сладки продукти с месни блюда.
Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.
Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.
Подходящо за продукти, повишаващи половата потенция, афродизиаци.
Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!
Днешното предложение:
СВИНСКО ГЮВЕЧЕ
Продукти: 800 г свинско месо, 2-3 глави лук, 2-3 моркова, 6 скилидки чесън, 4 с.л. олио, 200 мл червено вино, 150 мл вода или бульон, 1 ч.л. брашно, 1 с.л. доматен концентрат, дафинов лист, чубрица (или мащерка, кимион), сол и пипер
Приготвяне: Нарежете свинското на хапки и ги обтрийте със сол и пипер. Покапете с 2 с.л. олио и оставете настрана. Нарежете лука на полумесеци, морковите на парчета, а чесъна на ситно.
В сгорещена мазнина запечатайте свинското на силен огън, докато побелее от всички страни. Прехвърлете в един голям гювеч или 4 по-малки гювечета. В краен случай във висока тава или тенджера, покрита с алуминиево фолио и капак. В този случай фолиото се слага с гладката част към храната.
В същия тиган сгорещете останалата мазнина и запържете в нея лука и чесъна до прозрачност. Добавете морковите и гответе още 3-4 минути. После изсипете и тези продукти в съда. Добавете още сол и пипер при нужда и подправка, която сте си избрали за основен аромат на ястието.
В тигана от готвенето налейте виното и доматения сос. После добавете и бульона. Оставете да закъкри и добавете брашното, разтворено в малко вода. След като сосът леко се сгъсти, залейте с него гювеча. Отгоре сложете дафинов лист, ако са индивидуални порции - по половинка.
Голям гювеч се пече в студена фурна на 200 градуса за 1 и 1/2 часа, малките гювечета - за 60 минути. Ако използвате тава или тенджера - пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса, намалете на 180 и гответе малко над 1 час.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--080720/
Коментари (0)
Добави коментар