Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 08.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 08.07.20

Хранене по лунен календар – сряда – 08.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

Време за гурмани и ценители на доброто ядене

В 17 лунен ден можете да готвите любимите си ястия. Време за гурмани и ценители на доброто ядене. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди. 

Може да ядете месо, риба, сладко, гъби, практически всичко, но е добре продуктите да се съчетават помежду си. Добре е да не се смесват на едно ядене сладки продукти с месни блюда.

Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате. 

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

Подходящо за продукти, повишаващи половата потенция, афродизиаци.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

 

Днешното предложение:

СВИНСКО ГЮВЕЧЕ

Продукти: 800 г свинско месо, 2-3 глави лук, 2-3 моркова, 6 скилидки чесън, 4 с.л. олио, 200 мл червено вино, 150 мл вода или бульон, 1 ч.л. брашно, 1 с.л. доматен концентрат, дафинов лист, чубрица (или мащерка, кимион), сол и пипер

Приготвяне:  Нарежете свинското на хапки и ги обтрийте със сол и пипер. Покапете с 2 с.л. олио и оставете настрана. Нарежете лука на полумесеци, морковите на парчета, а чесъна на ситно.

В сгорещена мазнина запечатайте свинското на силен огън, докато побелее от всички страни. Прехвърлете в един голям гювеч или 4 по-малки гювечета. В краен случай във висока тава или тенджера, покрита с алуминиево фолио и капак. В този случай фолиото се слага с гладката част към храната.

В същия тиган сгорещете останалата мазнина и запържете в нея лука и чесъна до прозрачност. Добавете морковите и гответе още 3-4 минути. После изсипете и тези продукти в съда. Добавете още сол и пипер при нужда и подправка, която сте си избрали за основен аромат на ястието.

В тигана от готвенето налейте виното и доматения сос. После добавете и бульона. Оставете да закъкри и добавете брашното, разтворено в малко вода. След като сосът леко се сгъсти, залейте с него гювеча. Отгоре сложете дафинов лист, ако са индивидуални порции - по половинка.

Голям гювеч се пече в студена фурна на 200 градуса за 1 и 1/2 часа, малките гювечета - за 60 минути. Ако използвате тава или тенджера - пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса, намалете на 180 и гответе малко над 1 час.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.