Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 08.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 08.09.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 08.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от „бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

Днешното предложение:

ПИЛЕШКА СУПА ПО УНГАРСКИ

Продукти: 200 г пиле, 40 г моркови, 20 г корени от магданоз, листа от магданоз, 10 г целина, 10 г кромид лук, 4-5 скилидки чесън, 5 г доматено пюре, няколко гъби, 30 г грах, черен пипер, сол.

За резанките: 20 г брашно, 1/3 яйце, сол.

Приготвяне: Пилето се залива със студена вода и се оставя да заври. Прибавят се нарязаните на дребно моркови, гъби, целина, магданозени корени (нарязани на пръчици), лукът, чесънът, грахът и солта. Към края се добавя доматеното пюре, размито с малко вода.

От брашното, яйцето и солта се замесва тесто, което са разточва на кора. Кората, след като леко засъхне, се навива на руло, което се нарязва на тънки резанки. Резанките се варят отделно в бульон. Поръсват се с магданоз и черен пипер преди сервирането.

Сервират се заедно с пилешката супа, но могат да се поднесат и като отделно ястие

Полезни съвети: При газове и спазми се запарват 5 г цвят от лайка с чаена чаша вряща вода. След 10 минути се прецежда и в запарката се разтварят 20 г лакриц. Пие се по една чаша на ден. Лакриц е коренът на растението Glycyrrhiza glabra, наричано още Женско биле, Сладък корен или Сладник.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети