Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 08.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 08.12.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 08.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да насочите вниманието си навътре и да определите най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ОРИЗ

Продукти за 1 порция: 1 к.ч.  ориз, 1 ч.л. краве масло, 1 глава лук,  1 яйце, 1 к.ч. настъргано сухо сирене или кашкавал, 2 с.л. брашно, 1 к.ч. олио, магданоз.

Приготвяне: Оризът се сварява в подсолена вода и като започне да набъбва, се прибавя кравето масло. Свареният ориз се отцежда през гевгир и се смесва с нарязания на ситно лук, магданоз, яйцето, настърганото сирене или кашкавал.

Правят се малки кюфтенца, които се овалват в брашното и се изпържват в силно загрято олио, докато порозовеят.

 

Любопитно: Когато не пишел романите си, Александър Дюма-баща прекарвал времето си в кухнята. Другата му страст била готвенето, на чиито умения можел да завиди и най-добрият кулинар. През многобройните си пътувания, от различните места и държави, които посещавал, той събирал и колекционирал много рецепти, някои дори сам съставял. Те са събрани в „Голям кулинарен речник“ , има го издаден и на български.                                                                                        


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети