Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 09.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 09.02.2022

Хранене по лунен календар – сряда – 09.02.2022 - Tribune.bg

Човечеството отдавна е забелязало особеното влияние на Луната върху природата и живите организми. Промяната във фазите на Луната влияе върху нашето благосъстояние и работата на вътрешните органи. Усвояването на храната зависи и от позицията на нашия спътник. 

В 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. Днес е неблагоприятен ден за диети. Категорично не се препоръчва гладуване - това може да донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването. 

СВИНСКО ФИЛЕ С ГЪБИ

Продукти за 2 порции: 300 г свинско месо, 30 г мас/ло,  20 мл вино, 1 яйце, 100 г гъби, 60 г солена сланина, 3 г нишесте, индийско орехче, черен пипер, сол.

Приготвяне: Месото се реже на тънко. Потапя се в сгорещената мазнина и се подрежда в тавичка. Отгоре се слагат сотирани сварени гъби, върху тях сложено парче сланина. Така подредените филета, залети с малко вода се пекат на фурна.

Като порозовеят, в мазнината се запържва нишестето, което се разрежда с виното и с малко вода. След като заври, сосът се пасира. Поднася се отделно. 

Полезно: Молитвата преди хранене е едновременно защита и настройка за получаване на енергия от храната. Приемът на енергия от храната става, когато се дъвче. Погълнатата храна е само материал за химически трансформации. Забелязано е, че "който дъвче дълго време, той дълго живее".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети