Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 09.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 09.09.20

Хранене по лунен календар – сряда – 09.09.20 - Tribune.bg
Снимка:

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

 

Жива храна на деня - Домат

Французите го наричат ябълката на любовта, защото има добър ефект върху дейността на половите жлези. Мощен антиоксидант; снижава рискът от сърдечно-съдови заболявания; Серотининът в него повишава настроението;Служи като добър диуретик при заболявания на пикочните пътища и бъбреците;Подмладява кожата благодарение на витамини от групата B, подобрява тена, изглажда бръчките; Нормализира кръвното налягане, понижава холестерола.

 

Днешното предложение:

МУСАКА ОТ ПАТЛАДЖАНИ И СИРЕНЕ

Продукти: 500 г кайма, 4 средно големи патладжана, 5 домата, 2 глави лук, 3-4 скилидки чесън, 3/4 чаена чаша олио, 1/2 чаена чаша червено вино, 1ч. л. доматено пюре, 250 г настъргано сирене, джоджен, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаните на ситно лук и чесън се задушават в 2 с. л. олио и малко вода. Прибавят се каймата, виното, доматеното пюре, нарязания джоджен, сол и черен пипер. Разбърква се сместа и се задушава за около 25 минути на тих огън.

Патладжана се нарязва на кръгчета, посолява се и се оставя да се отцеди. След това се запържва в останалото олио.

Половината патладжани се нареждат в намазана с мазнина тава. Върху тях се разстила пласт от каймата и се поръсва половината сирене. Отгоре се нареждат останалите патладжани и кайма и се поръсват със сирене.

Ястието се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна. По желание може да се залее с няколко разбити яйца и кисело мляко и да се запече още малко.              


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Светлана Христова Благодаря Ви!
09.09.2020 06:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати