Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 10.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 10.11.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 10.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата.

На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто. Наблегнете на плодове (ябълки, круши и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат слънчогледови семки (живата храна на деня).

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Изобщо употребата на месо в този ден „натоварва” организма, тъй като през него преминава мощен поток от лунна енергия.

Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Полезни са сгряващите напитки като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черният чай по-добре се откажете. Допуска се вино, но малко! Иначе алкохола още трябва да се избягва както и предния ден.

Днешното предложение:

РАГУ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти за 1 порция: 150 г картофи, 100 г карфиол, 10 г моркови, 10 г керевиз, половин глава лук, 1 с. л. брашно, 100 мл прясно мляко, 20 мл олио, 30 г сметана, 30 г кашкавал, магданоз, копър, сол.

Приготвяне: Картофите, морковите и керевизът се нарязват на тънки кръгчета и се задушават с масло, карфиолът се вари на китки.

Така приготвените зеленчуци се разбъркват с дребно нарязан магданоз и копър, със сос бешамел, приготвен от млякото, брашното и маслото. Посолява се.

Отгоре се ръси с настърган кашкавал и се пече до зачервяване. Залива се със сметаната и се пече още 1-2 минути.

 „Храната лекува всички скърби, укрепва организма и развеселява сърцето и нищо не е по-добре за човек, който плаче много и се чувства като сирак, колко е добре да се нахрани.“

Мика Валтари


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати