Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 11.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 11.08.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 11.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

РИБЕНА СУПА С ГЪБИ

Продукти: 400 г филе от риба, 150 г гъби, корени за супа, 1 глава лук, 3 с. л. олио, 1 ч. л. брашно, 1 яйце, 2 с. л. лимонов сок, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Почистените корени за супа нарежете на дребно и задушете в олио, посолете. Прибавете нарязаните гъби, поръсете брашното и разбъркайте няколко пъти.

Залейте с 6 чаши вода и оставете 20 минути на умерен огън.

Прибавете нарязаното рибно филе и варете още 10-15 минути. Посолете на вкус и отстранете от огъня.

Застройте с разбитото яйце с лимоновия сок, добавете черен пипер и ситно нарязан магданоз.

 

„Човек трябва да яде точно навреме, но не в определен час, а когато силите в неговия организъм се проявяват, т.е. когато усеща вътрешен глад.“

Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети