Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 11.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 11.09.19

Снимка:

Днес изобщо не е денят, в който можете да се отдадете на излишество. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако през друг ден преяждането може просто да бъде придружено от приятно чувство на ситост, което преминава без следа след известно време, то днес вероятно ще страдате от тежест и дори са възможни болки в стомаха. Възможно е даже на следващия ден да се усетят последствията от прекомерното хапване под формата на неприятни симптоми и болка в различни части на тялото. Затова се грижете за здравето си, не се отдавайте на лакомията, отдавайте предпочитание на леката и здравословна храна.

Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Ако не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Напълно премахнете алкохола и никотина.

Днес е желателно да се пият много течности, сокове (освен ябълков).  Можете да предприемете сокова терапия. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Не се увличайте по боб, яйца, риба, млечни продукти, орехи, ядки. Може да си приготвите варено или печено телешко, пилешко и свинско (да не е мазно) месо.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО С МОРКОВИ

Продукти: 1 кг телешко месо, 3 глави лук, 4-5 големи моркова, 5-6 лъжици олио, 1 с.л. доматено пюре (или настърган домат), 1 ч.л. червен пипер, 1-2 дафинови листа, сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на малки парченца и се слага в тенджера. Прибавя се ситно нарязаният лук, морковите, нарязани на кубчета, червеният пипер, дафиновият лист и сол.

Налива се мазнината, ястието се покрива с капак и се задушава, докато водата се изпари напълно и месото започне да се пържи. Прибавя се доматеното пюре и се долива гореща вода, колкото да покрие продуктите.

Ястието се вари на тих огън, докато месото и морковите омекнат напълно и останат на мазнина.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив