Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 12.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 12.01.2022

Хранене по лунен календар – сряда – 12.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

До 13:11 часа продължава 10-ти лунен ден и все още всичко е позволено да се яде, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и сок от моркови.

От 13:11 часа започва 11 лунен ден и е добре по възможност да се направи разтоварване или да се ядат моно продукти. Например яжте само плодове или само зеленчуци, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНИ ГЪБИ С ЛУК

Продукти: 500 г пресни гъби, 3 яйца, 4 домата (пресни или от консерва), 4 глави лук, 1 ½ краве масло (или олио), 1 к. ч. олио, 1 ч. л. смлян черен пипер, стрита суха чубрица, сол.

Приготвяне: Гъбите се нарязват на парченца и се задушават в маслото на умерен огън, заедно с обелените и настъргани домати. Котлонът се намалява и се оставя ястието да къкри под похлупак за 20 минути.

Отделно се задушава в олиото нарязаният на ивици лук, посолява се, добавя се черен пипер, разбитите яйца и всичко се обърква добре.

Задушените домати и гъби се разпределят в 4 чинии, а върху тях се слага от задушения лук с яйца. Поръсва се с чубрица.

 

Полезни съвети: Луната е в знак Телец и организмът е особено чувствителен към хранителните продукти. Не яжте съмнителна храна и такава с изтекли срокове. Храната трябва да е качествена и свежа. Не е добре да гладувате и да се изтезавате със строги диети. Чревоугодието също е неуместно. Добре е да се пият билкови чайове, сокове и други продукти, богати на витамини, примерно смути, компот.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати