Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 13.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 13.05.20

Хранене по лунен календар – сряда – 13.05.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес можете да се поглезите с любим десерт, да организирате романтична вечеря у дома

В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване и добро похапване. Единственото условие е да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В менюто трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.

Днес можете да се поглезите с любим десерт, да организирате романтична вечеря у дома. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Храната трябва да е лека, за да не се натоварва черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.

 

Днешното предложение:

ЗАДУШЕН ЧЕРЕН ДРОБ С ВИНО

Продукти: 800 г черен дроб (телешки или свински), 2 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 1 ч.ч. бяло вино, 2-3 с.л. счукан сухар, магданоз, черен пипер, сол, олио  

Приготвяне: Дробът се измива, подсушава се, набожда се с остър нож. Запържва се в сгорещена мазнина от двете страни.

Сухарът се разбърква със счукания чесън и нарязаните лук и магданоз. Дробът се посолява, поръсва се с тази смес, залива се с виното и 1 ч.ч. вода и се задушава на тих огън около 2 часа, покрит с капак.

Един два пъти се обръща и при нужда се долива малко вода.

Задушеният дроб се изважда, нарязва се на филийки и се поднася със соса от варенето и картофено пюре.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети