Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 13.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 13.10.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 13.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 7 лунен ден (до 15:33 часа) е добре да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Употребата на месо сега „натоварва“ организма.

8 лунен ден, който започва след 15:33 часа е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период е полезно да се гладува, да се проведат изчистващи процедури - изчистване на стомаха и червата.

В този ден можете да постите или да спазвате вегетарианска диета. Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Избягвайте никотин и алкохол.

Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън, да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

 

Днешното предложение:

ФИЛЕ ОТ ЦИПУРА С ОРИЗ И ГЪБИ

Продукти за 6 порции: 1,2 кг филе от ципура, 200 г гъби, 2 глави лук, 3 чушки, 1 чаша бяло вино, 1 чаша зеленчуков бульон, 1 чаша ориз, 3 с. л. масло, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Посолете нарязаното филе и поръсете с черен пипер.

Сложете в тенджера заедно със ситно нарязания лук, маслото, бялото вино и  бульона. Варете около 30 минути на умерен огън.

Поставете задушените филета върху подложка от ориз-пилаф, приготвен с бульона от варенето на рибата и разбъркан с филийки от сварените гъби и маслото.

Наредете отгоре нарязаните на едро изпечени и обелени чушки. Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

 

Полезни съвети: Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Това е типично средиземноморска риба, която се среща в Средиземно море и доста по-рядко в Черно море. Освен много вкусна, ципурата е и полезна риба. Тя е богата на желязо и важни витамини. Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в ципурата са изключително здравословни мазнини, които предпазват тялото от широк спектър здравословни проблеми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати