Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 13.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 13.11.19

Хранене по лунен календар – сряда – 13.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес може да си позволите добре да си хапнете. Можете да сготвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди.

Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от някой продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Луната днес е в знак Близнаци.

Основният цвят на Близнаците се счита, че е жълтият, а контрастни - синият и червеният.

Най-полезни са жълтите продукти, когато Луната преминава през знаците Близнаци, Везни и Водолей, особено за черния дроб и жлъчния мехур, но и за стомаха и далака, спомага за образуване на стомашният сок. Знак Близнаци не е пряко свързан с черния дроб и далака, но поддържа тази област поради влиянието на жълтото. По това време жълтият цвят укрепва нервната система и подпомага дейността на жлезите, засилва мисловните процеси.

Жълти продукти: лимон, ананас, праскови, кайсии, жълт пипер, жълти ябълки, царевица, тиквичка, зряло сирене, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума, вода с мед.

Днешното предложение:

АПЕТИТНА ПИЛЕШКА СУПА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 1/ пиле, 150 г червени пиперки, 1-2 моркова, 1 глава лук, 3-4 картофа, 1 с.л. препечено брашно, 60 г масло, ½ ч.ч сметана, лимонов сок, резен целина, магданоз, сол, черен пипер.

Приготвяне: Пилето се сварява в подсолена вода, след което се изважда и обезкостява, а месото се нарязва на парченца.

Зеленчуците се настъргват на едро ренде и се слагат да се варят в пилешкия бульон. След като омекнат, се прибавя месото и брашното, размито в малко вода.

Супата се вари, докато се посгъсти. Сваля се от котлона и се застройва със сметаната, разтопеното масло и лимоновия сок на вкус. Поръсва се нарязан магданоз.  По желание може да се добави и малко фиде.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети