Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 14.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 14.04.2021

Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба. Ако все пак решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУК

Продукти: 200 г ориз, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 1 морков, 1 пиперка, 1 домат, 100 г грах, 2-3 пресни гъби (може и сушени), 50 г краве масло, 1/2 ч. л. къри на прах, сол, 500 г вода.

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се запържва в маслото. Прибавя се измитият и отцеден ориз, стритият чесън, кърито, солта, разбърква се всичко и се долива водата. След това се прибавят нарязаните зеленчуци. Слага се капак на тенджерата и се вари на слаб огън около 25 минути без да се отваря и бърка. После тенджерата се увива с хартия, кърпа и одеяло и се оставя да постои до сервиране на ориза.

Преди да се поднесе оризът се разбърква с две вилици като се повдига отдолу нагоре.

Любопитно: „Храненето е много несправедливо: всяка хапка остава в устата максимум две минути, два часа в стомаха, но три месеца на бедрата.“ Кристиан Диор  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още