Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 14.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 14.07.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 14.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-ия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат, укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

 

Днешното предложение:

ЧОРБА ОТ СКУМРИЯ

Продукти: 1 голяма скумрия, 1 глава лук, 1 връзка корени за супа, 5-6 картофа, 2 с.л. олио, 1 с.л. брашно, девесил, 1 чаша вино, сол, 1 лимон, черен пипер.

Приготвяне: Задушете в олиото ситно нарязаните корени за супа и лук. Прибавете брашното и разбъркайте няколко пъти.

Залейте с 1 ½ л вода, посолете и прибавете нарязаните на кубчета картофи, почистената и нарязана риба, девесила и черния пипер.

Варете около 15 минути и извадете рибата, почистете я от костите и накъсайте на парченца. Върнете я обратно в бульона. Прибавете виното, варете чорбата още 5 минути и отстранете от огъня.

Поднесете поръсена с черен пипер и добавете по 1 парче лимон към всяка порция.

 

„Да станеш вегетарианец, е като да стъпиш в поток, който води към нирвана“.

Буда


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети