Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 14.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 14.08.19

Снимка:

Днес сме под влияние на 14 лунен ден

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна.

В този ден е противопоказно да се ядат храни от тип "бързо хранене", да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус, да се намалят течностите.

Би било идеално да организирате ден за гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

По това време Луната силно влияе на метаболизма в организма и е препоръчително да дадете възможност свободно да протича.

Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктът на деня са бадемите.

Днешното предложение:

КОТЛЕТИ ОТ ФАСУЛ С ГЪБЕН СОС

Продукти: 4 чаши боб, 100 г пшеничен хляб, 4 яйца, ½ чаша прясно мляко, 4 с.л. смлян сухар, олио, сол на вкус.

За гъбения сос: 50 г сухи гъби, 1 глава лук, 3 чаши вода, 2 с.л. брашно, 200 г масло, сол на вкус

Приготвяне: бобът се сварява в безсолна вода, смесете с напоения в млякото хляб и разбийте с миксер. Добавете суровите яйца и солта и смесете до еднородна смес. От нея оформете котлети, оваляйте ги в смления сухар и запържете от двете страни в добре загрято олио. Готовите котлети сложете в чиния и полейте с гъбения сос.

За соса – измийте гъбите и ги натопете за 2-3 часа в студена вода. После ги сварете в същата вода до омекване. Прецедете бульона, а гъбите нарежете на малки парченца. Запържете брашното до зластисто. Разредете с 2 чаши гъбен бульон и варене на слабо 15-20 минути. Запържете нарязаният на дребно лук и добавете нарязаните гъби. Запържете още малко и сипете при соса. Посолете и оставете също да поврат.

СЛАДКИШ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 5 яйца, 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. брашно, ½ пакетче бакпулвер.

За сиропа: 100 г захар, 60 г масло, 40 г какао, 1 ч.ч. вода

За глазурата: 100 г сметана, ½ кг кисело мляко, 150 г захар, 100 г орехи.

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и бакпулверът. Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна и се оставя да изстине.

От захарта, водата, маслото и какаото се сварява сироп, който после се охлажда.

Киселото мляко се прецежда през марля, смесва се със сметаната и захарта и се разбива много добре.

Изстиналият блат се надупчва с вилица и се залива със сиропа.След като попие, се намазва с глазурата и се поръсва със смлени орехи или настърган шоколад.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив