Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 14.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 14.10.20

Хранене по лунен календар – сряда – 14.10.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи или да отидете с малка компания в любимия си ресторант.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. Важно е само да запомните основните правила за здравословно хранене и да ги следвате. 

В този ден е добре да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Днешното предложение:

КАВЪРМА КЕБАП

Продукти: 750 г свинско месо, 1/2 чаша олио, 3 стръка праз лук, 3 червени чушки, 1 с. л. вино, 1 с. л. доматено пюре, магданоз, чубрица, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещената мазнина.

Прибавете последователно и задушете заедно с месото ситно нарязания праз, нарязаните на парченца чушки и размитото с малко вода доматено пюре.

Залейте с виното и малко гореща вода, посолете, подправете на вкус с черен пипер и чубрица и задушете на тих огън, докато остане на мазнина.

Поднесете гарнирано с кръгчета от суров праз и стрък магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати