Хранене по лунен календар – сряда – 15.01.20
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома
В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване. Трябва да се погрижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с болки в корема и друг дискомфорт.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.
Храната трябва да е лека, за да не пострада черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазни продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.
Днешното предложение:
ПЪРЖЕНА РИБА В БЕЛТЪК
Продукти: Рибно филе от бяла риба (пъстърва, кефал, лефер и др.), сол, черен пипер, 40 г. брашно, 4 бр. белтъци, 150 г. растително масло, 250 г. доматен сос (сос тартар или др.).
Приготвяне: Филето от риба се поръсва със сол и черен пипер. Парчетата се овалват се в брашно и се потапят в белтък, предварително разбит с вилица.
Изпържват се, докато се получи златист цвят.
Поднасят се със сос с кисел вкус, който се слага отделно в сосиера или отстрани на рибата.
Върви с гарнитура с пържени картофки или картофено пюре.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--150120/
Коментари (0)
Добави коментар