Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 15.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 15.12.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 15.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

12 лунен ден (от 14:43 часа до 15:08 часа на 16.12.) не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня). 

Днес водата има голяма сила, така че всичко свързано с водния елемент ще бъде полезно за тялото. Пийте повече течности (вода, минерална вода, пресни сокове, компоти, чай), можете да направите сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. Млечни мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини, ще бъдат полезни.

Днес е по-добре да се въздържате от меса, всякаква риба и яйца. Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни.

Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

 

Днешното предложение:

ОРИЗ ПО ГРЪЦКИ

Продукти: 300 г дългозърнест бланширан ориз, 1 глава лук, 500 мл зеленчуков бульон (от кубчета), 50 г черни маслини без костилките, зехтин, сол.

Приготвяне: Изпържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Добавете ориза, разбъркайте и пържете още 2-3 минути.

Сипете разтворения във вряща вода бульон, посолете, похлупете съда с капак и го сложете в предварително загрята фурна до готовност. Извадете и добавете ситно нарязаните маслини. Оставете ястието да постои под капак няколко минути.

 

Любопитно: За да съхраните отворена бутилка с хубаво вино, забивате кибритена клечка в тапата от долния край, запалвате я и бързо запушвате бутилката.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети