Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 16.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 16.02.2022

Хранене по лунен календар – сряда – 16.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:40 часа В 16 лунен ден не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети, но ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Зеленчуците, плодове, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед, куркума.

Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

След 17:40 часа – За 17 лунен ден няма строги диетични ограничения. Тялото в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди. Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!


ГЪБЕНИ КРОКЕТИ

Продукти: 100 г пресни гъби, 50 г (една шепа) спанак, 100 г (един голям) картоф, 1 яйце, 15 г брашно, 20 мл  олио, сол, чубрица.

Приготвяне: Прегледаните и добре измити гъби се варят в малко вода до омекване. Нарязани на дребно се смесват със сварените смачкани картофи, със задушения и накълцан спанак, с яйцето, чубрицата, солта, брашното и се замесва тесто. Правят се крокети, които се панират в брашно, яйце и се пържат в горещо олио. Поднасят се топли.

 

Любопитно: Има разни поверия, свързани с гъбите. Например, когато берете гъби, не трябва да говорите високо или да псувате, в противен случай те ще се скрият. А огромната реколта от гъби е мрачна поличба за бъдещи катаклизми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети