Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 16.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 16.09.20

Снимка:

Хранене в 29-ия лунен ден

В последния ден от лунния месец са недопустими всякакви хранителни пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. 

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си.  Необходимо е да се въздържате от употреба на месо и прием на голямо количество храна. Подходящо е да включите в менюто си традиционните зеленчукови ястия, млечна храна, хляб, зърнени храни.

Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия, алкохол. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, по-добре използвайте малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

Препоръчва се да се яде бавно и да се кажат молитви преди ядене. Добре е да се яде в мълчание и съзнателно. Нищо лошо не трябва да се говори на масата.

Жива храна на деня е Босилек – подобрява циркулацията на кръвта, има противогъбично и бактерицидно действие; лекува очни заболявания, укрепва венците, почиства камъните в бъбреците.                           

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ С ГЪБИ

Продукти за 5 порции: 1 кг картофи, 200 г пресни гъби – печурки, 100 г прясно масло, 100 г кашкавал, 1 връзка магданоз, черен пипер, сол.        

Приготвяне: Избират се гладки картофи със средна големина и се полусваряват в подсолена вода. След това се обелват.

Отрязват се от едната страна до 1 см, за да могат да се закрепват и се издълбават до дебелина 6-8 см. Издълбаната вътрешност на картофите се нарязва на дребни кубчета и се задушава в част от маслото заедно с гъбите, нарязани на филийки.

Сместа се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз и се разпределя в издълбаните картофи. Така напълнените картофи се поръсват с настъргания кашкавал и се нареждат в намазана с масло тава, заливат се с останалото разтопено масло и малко гореща вода и се пекат до готовност.

Поднасят се с кисело мляко или салата от пресни зеленчуци.                                                                                                                                     

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още