Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 16.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 16.10.19

Хранене по лунен календар – сряда – 16.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант

Луната е в земния знак Телец, в който преобладава качеството на солта. В тези дни се нуждаем от сол повече от обикновено. Ако лекарят ви е забранил да консумирате сол, сега ще ви бъде особено неприятно. Кръвоносната система е под неблагоприятно въздействие, затова в храната трябва да преобладава червеният цвят на продуктите (домати, червени сокове, ряпа), който влияе благотворно върху кръвотворните органи.

В дните на Телец е особено полезно при намалено функциониране на панкреаса да се ядат червени храни, а при излишък - сини или зелени.

Днес сме под влияние на 18 лунен ден                  

Според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря. 

Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да навредите на здравето и фигурата си.

 

Днешното предложение:

СВИНСКО ЗАДУШЕНО С БИРА

Продукти: 800 г свинско месо от врата или гърдите, 1 ч.ч. бира, 2 глави лук, 3-4 с.л. олио, 1 с.л. брашно, червен пипер, дафинов лист, кимион, черен пипер на зърна, сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на кубчета и се изпържва добре в сгорещено олио. Добавя се нарязаният лук и също се изпържва.

Брашното се размива в бирата и се прибавя към месото заедно с червения пипер и другите подправки.

Ястието се посолява и задушава на умерен огън до омекване на месото. Ако е необходимо се долива още малко топла вода.

Поднася се с пържени картофи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати