Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 16.12.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 16.12.2020

Хранене по лунен календар – сряда – 16.12.2020 - Tribune.bg
Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.                      

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а „бавните“- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.                                           

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.                                                                            

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

 

Днешното предложение:

ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ КОТЛЕТИ

Продукти: 1 пиле, 2 яйца, 1/3 ч.ч. прясно мляко, настърган кашкавал, 1 връзка корени за супа, магданоз, сол, черен пипер, брашно, галета, настъргана лимонова кора, 1 бучка (колкото орех) краве масло, кубче сух бульон, мазнина за пържене.

Приготвяне: Почистеното пиле се вари в подсолена вода с едро нарязаните корени за супа. Може да пуснете кубчето бульон. Изважда се пилето и се почиства от костите, нарязва се на порционни парчета и се наръсва със сол, черен пипер и малко лимонов сок.

Приготвя се палачинково тесто от яйцата, млякото и брашното. Котлетите се потапят в тестото и в галетата и се изпържват до златисто оцветяване в горещо олио. Върху всяко котлетче след изпържването му се слагат парченце прясно масло, малко настъргана лимонова кора и настърган кашкавал.

Поднасят се с пюре от картофи и салата според сезона.                                                                                                                                                                                                                                                  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети