Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 17.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 17.07.19

Хранене по лунен календар – сряда – 17.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Сряда се управлява от Меркурий. Той обича леките, простички и разнообразни храни. Планетата отговаря за дейността на нервната система, сетивата, мозъка и белите дробове. Може да приготвите лесни, бързо приготвящи се или смесени блюда, например различни салати.

В Меркуриевите дни е желателно да се избягва месна и млечна храна или да се намали употребата на животински белтъчини и мазнини. Могат да се заменят с бобови растения, растителни мазнини. Предпочитани са продуктите, активиращи работата на червата - зеленчуци, особено моркови, цвекло, карфиол, круши, зряла царевица, пъпеши, лимони, жълти плодове, тиква, орехи, лешници, сушени плодове, ядки, сокове, кимион.

Днешното предложение:

ЦВЕТНО ЗЕЛЕ (КАРФИОЛ) С КАШКАВАЛ

Продукти:  2 кг цветно зеле, 250 г пресни домати, ½ връзка магданоз, 100 г балкански кашкавал, 100 г прясно масло, сол на вкус.

Приготвяне: Цветното зеле се изчиства, измива, накъсва се на клончета и се сварява на пара, изважда се и се разстила в тавичка. Доматите, нарязани на кръгчета се запържват в маслото, размесват се с дребно нарязания магданоз, посоляват се и се поставят върху зелето. Ястието се поръсва с настърган кашкавал и се запича във фурна до порозовяване. Поднася се с клонче от магданоз към всяка порция.

Мисли на Учителят Петър Дънов за храната

Човек черпи жизнени сили от няколко източника - от храната, от въздуха, от водата и светлината.

Всеки употребява такава храна, която отговаря на развитието му.

От храната, която хората употребяват, зависи дали те ще бъдат умни или глупави. Много зависи и от храната, с която са се хранили вашите родители, деди и прадеди.

Процесът на ядене представлява свещен акт, към който трябва да се пристъпва с нужната сериозност.

Бог никога не помага на хора, които не знаят как да ядат, как да дишат, как да мислят. Яденето е една сила, която доближава до Бога. Ако хората искат да се спасят, да започнат от храната. Човек, по никой начин не може да се преобрази, ако той не изменя храната си. Храната определя характера.

С каквото се храни човек, такива елементи внася в кръвта си.

Възпитанието трябва да започне от яденето. Яденето е Божествен процес.

Неправилното хранене разваля добрите отношения между хората.

Щастието на човека зависи от неговото ядене. Ако човек знае как да яде, ще бъде щастлив.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети