Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 18 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 18 май 2022

Хранене по лунен календар – сряда – 18 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 лунен ден, според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря. 

Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. 

Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата си.

Днес няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.

КЮФТЕТА С БЯЛ СОС

Продукти: 500 г кайма смес, 2 яйца, 1 глава кромид лук, 2 к. ч. овесени ядки, олио, брашно, магданоз, черен пипер, чубрица , сол.

За соса – 1 глава кромид лук, 1 глава целина, 1 голям морков, 1 яйце, 1 с. л. брашно, 1 ч. ч. кисело мляко, сока на ½ лимон.

Приготвяне: Задушава се ситно нарязания лук заедно с овесените ядки в малко олио с вода и се прибавят към каймата. Омесват се яйцата и подправките.

Оформените кюфтета се овалват в брашно.

В ½ л вода се сваряват нарязаните лук, целина и морков. Изваждат се и се намачкват на каша.

Кюфтетата се пускат в бульона едно по едно да врат на тих огън до готовност.

Млякото, яйцето и брашното се разбиват на еднородна смес, разреждат се с бульона, в който са врели кюфтетата. Добавят се пасираните зеленчуци и се вари получения сос до сгъстяване. Подправя се с лимонов сок.

В плитка чиния се поставят кюфтетата и се заливат със соса. 

“Пълният корем малко струва, когато умът е гладен.”

Марк Твен

 


Топ новини

виж още
Актуална тема