Хранене по лунен календар – сряда – 18.03.20
За тези, които спазват постите
Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар
Сами изберете кой начин повече е подходящ за вас – според препоръките на лунния ден, според знака, в който е Луната или според цветната диета.
І вариант - 24 лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.
Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.
Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Вслушайте се какво иска организмът ви и му го дайте.
Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.
Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.
ІІ вариант - Според цветната диета
В сряда са зелените продукти: спанак, киселец, маруля, зелени чушки, зелен боб, тъмно зелени тиквички, броколи, Брюкселско зеле, краставица, киви, зелени ябълки, мента, джоджен, магданоз, зелено грозде. Богати са на калий, който е необходим за сърдечно-съдовата система. Добре е да се пие голямо количество зелен чай или чай от мента.
Зеленият цвят внася спокойствие и равновесие в нашите системи. Помага да се избавим от негативните емоции и способства подобрение на настроението. Зелените продукти допринасят за отслабването и успокояват нервната система, а също така прочистват тялото от токсини.
Днешното предложение:
БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ СЪС ЗЕЛЕНИ ПОДПРАВКИ
Продукти: 800 г брюкселско зеле, 40 краве масло, 4 с.л. ситно нарязан магданоз, пресен лук и босилек (смесени), 50 г хлебни трохи, настъргано индийско орехче, черен пипер и сол.
Приготвяне: Почистеното зеле се пуска в кипяща, подсолена вода и се вари около 10 минути до омекване. След това се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди.
Маслото се разтопява и в него се пускат зелените подправки и хлебните трохи. Запържват се 5 минути, като се разбъркват. Добавя се зелето и се задушава 3-4 минути.
Ястието се подправя с настъргано индийско орехче, сол, черен пипер на вкус и се поднася топло.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--180320/
Коментари (0)
Добави коментар