Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 18.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 18.03.20

Хранене по лунен календар – сряда – 18.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Сами изберете кой начин повече е подходящ за вас – според препоръките на лунния ден, според знака, в който е Луната или според цветната диета.

І вариант - 24 лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Вслушайте се какво иска организмът ви и му го дайте.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

ІІ вариант  - Според цветната диета

В сряда  са зелените продукти: спанак, киселец, маруля, зелени чушки, зелен боб, тъмно зелени тиквички, броколи, Брюкселско зеле, краставица, киви, зелени ябълки, мента, джоджен, магданоз, зелено грозде. Богати са на калий, който е необходим за сърдечно-съдовата система. Добре е да се пие голямо количество зелен чай или чай от мента.

Зеленият цвят внася спокойствие и равновесие в нашите системи. Помага да се избавим от негативните емоции и способства подобрение на настроението. Зелените продукти допринасят за отслабването и успокояват нервната система, а също така прочистват тялото от токсини.

Днешното предложение:

БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ СЪС ЗЕЛЕНИ ПОДПРАВКИ

Продукти:  800 г брюкселско зеле, 40  краве масло, 4 с.л. ситно нарязан магданоз, пресен лук и босилек (смесени), 50 г хлебни трохи, настъргано индийско орехче, черен пипер и сол.          

Приготвяне: Почистеното зеле се пуска в кипяща, подсолена вода и се вари около 10 минути до омекване. След това се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди.

Маслото се разтопява и в него се пускат зелените подправки и хлебните трохи. Запържват се 5 минути, като се разбъркват. Добавя се зелето и се задушава 3-4 минути.

Ястието се подправя с настъргано индийско орехче, сол, черен пипер на вкус и се поднася топло.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати